latinica  ћирилица
18/02/2019 |  11:01 ⇒ 17:33 | Аутор: РТРС

Требиње добило новог градоначелника, на челу града Ћурић

На јуче одражним пријевременим изборима, Требиње је добило новог градоначелника. То је кандидат СНСД-а, Мирко Ћурић. Укупно је гласало 49 одсто регистрованих бирача.

Према до сада објављеним подацима Централне изборне комисије, Мирко Ћурић је убједљиво побиједио са 67,89 одсто гласова.

У првим изјавама након проглашења побједе, најавио је даљи рад на инфраструктурним, привредним и другим развојним пројектима, и побољшању социјалног статуса грађана Требиња.

До сада је потпуно обрађено 97,78 одсто гласачких листића и посљедњи подаци говоре да је кандидат СНСД Мирко Ћурић освојио 9.578 гласова или 67,89 одсто, а кандидат коалиције "Требиње заслужује боље" Саша Борјан 4.530 или 32,11 одсто гласова.

Мирко Ћурић је синоћ сат времена након затварања биралишта прогласио изборну побједу.

- Идемо напријед, настављамо тамо гдје смо стали. Порука која је истакнута је да се радило много у протекле двије године. Ово је и те како велики резултат, у нашу и предност коалиције која је ту. Захвалио бих се свима њима, и члановима СНСД-а, само овако можемо напријед - истакао је Мирко Ћурић, новоизабрани градоначелник Требиња.

Кандидат Коалиције "Требиње заслучује боље", Саша Борјан након објављивања изборних резултата није давао изјаве, и каже да ће остати при тој одлуци. Из Градске изборне комисије истичу да су избори прошли без проблема и приговора.

- Приговора није било ни од стране политичких субјеката, ни од стране акредитованих посматрача. Сви бирачки одбори су уредно и на вријеме предали материјале након затварања бирачких мјеста - рекла је Жељка Ружић, предсједница Градске изборне комисије Требиње.

Нови градоначелник Требиња Мирко Ћурић рођен је 1979. године, магистар је економских наука.

Неколико година био је начелник градског одсјека за Цивилну заштиту, а у посљедње двије године обављао је функцију замјеника градоначелника. Ожењен је и отац је троје дјеце.

Повезане вијести:

Ћурић и Јеринић прогласили побједу