latinica  ћирилица
18/02/2019 |  16:54 ⇒ 21:05 | Аутор: РТРС

Јеринић убједљиво побиједио за градоначелника Добоја

Борис Јеринић, независни кандидат, нови је градоначелник Добоја. Изабран је са скоро 90 одсто гласова и уз подршку већине политичких странака у овом граду, укључујући и СНСД.

У ГИК Добој кажу да је гласало 56 одсто Добојлија и да су пријевремени избори за градоначелника протекли успјешно, на фер и законски начин. 

Док Јеринићеве присталице славе побједу у СДС-у су огорчени због,како наводе,изборне крађе.

Уз ватромет и шампањац, побједу су прославиле присталице независног кандидата за градоначелника Добоја Бориса Јеринића. Освојио је 90 одсто гласова Добојлија, а његов противкандидат Небојша Шајиновић 10 одсто. Преосталих 6 независних кандидата заједно су добили око 300 гласова. 

- Борис Јеринић, независни кандидат, освојио је 30.832 или 89,40 одсто односно 90 одсто гласова. Кандидат СДС-а Шајиновић Небојша освојио је 3.354 гласа или 9,72 ,односно 10 одсто гласова - навео је предсједник ГИК Добој Ненад Палексић.

Јеринић је захвалио свим политичким партијама које су му дале подршку и најавио бројне пројекте.

- У наредном периоду ја сам сигуран да град Добој ће имати једну стабилност и сигурност и један напредак. Хвала вам грађани града Добоја. Нисте погријешили и то ћемо показати - поручио је Јеринић.

У СДС-у огорчени.Тврде да су гласови покрадени.

- Потпуни мрак демократије јуче се догодио у Добоју и нажалост од јуче Добој нестаје. Нажалост, пријетње, физички напади, куповина и брутално застрашивање посматрача и гласача догодило се јуче - сматра кандидат СДС-а за градоначелника Добоја Небојша Шајиновић.

Јеринић је један од бивших функционера СДС-а којег је врх странке искључио због сарадње са СНСД-ом. Да су били у праву, кажу његове присталице, показује изборни резултат,јер су то подржали и грађани окренувши леђа актуелној политици СДС-а.

- Они су рекли да смо ми срамота за СДС и да ће СДС напредовати у граду Добоју, а вечерас могу да погледају тај феноменални резултат који смо постигли у Добоју - рекао је Данијел Јошић из изборног штаба независног кандидата Бориса Јеринића

- Крај СДС-а? Па како може бити крај кад је добила странка 3.350, односно кандидат, како може бити крај, то је тек почетак. Они да нису ово брутално одрадили с убацивањем гласачких листића био би то реалан резултат али би био њихов пораз. Они су хтјели да нас СДС понизе. Не знам колико су успјели - каже члан Повјереништва СДС-а Добој Миленко Иванчевић.

ГИК Добој изборе је оцијенила успјешним. Имали су,кажу 12 приговора који су се односили ,углавном, на посматраче и нису могли да утичу на крајњи резултат гласања.