latinica  ћирилица
21/02/2019 |  12:43 ⇒ 12:49 | Аутор: СРНА

Бањалука отворена за пројекте са иностраним партнерима

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић представио је новоименованом амбасадору Катара у БиХ Султану ел Катеру инвестиционе потенцијале града и инфраструктурне пројекте које ће бити реализовани, уз помоћ потенцијалних иностраних партнера.
Бањалука - Радојичић - Катер - Фото: СРНА
Бањалука - Радојичић - КатерФото: СРНА

Радојичић је, говорећи о инвестиционим потенцијалима, истакао да ће Бањалука, први пут послије дужег времена, расписати међународни архитектонски конкурс за идејна рјешења будућег конгресно-конференцијског центра, централне градске зоне и будућег моста на Доцу.

Он је прецизирао да Бањалука, посебно код пројекта изградње конгресно-конференцијског центра, који укључује и хотел високе категорије, има изражену потребу за евентуално партнерство за иностраним инвеститорима, саопштено је из Градске управе.

Радојичић је представио и инвестиционе могућности у пословној зони Рамићи, гдје је већ ушло 16 инвеститора, као и потенцијале нове пословне зоне "Јелшинград", те указао и на одличне географске и инфраструкурне предности Бањалуке у односу на друге градове из окружења.

Катер је пренио да катарски инвеститори интензивно разматрају могућност улагања у БиХ и Републику Српску, те нагласио да Бањалука, с обзиром на своје бројне предности, може бити једно од њихових одредишта.

Он је пренио да катарски инвеститори једну од највећих могућности препознају у пољопривреденом сектору, истичући да ће и сама амбасада, са своје стране, у наредним мјесецима интензивно радити на јачању њиховог интереса за улагање на подручју Бањалуке.