latinica  ћирилица
21/02/2019 |  13:24 | Аутор: СРНА

У јуну у Српску стиже 1.050 гостију са Космета

У оквиру осмог до сада најмасовнијег пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" од 16. до 23. јуна у Српску ће доћи 1.050 гостију са Космета, рекао је данас Срни предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.
Дјеца са Космета, архив - Фото: РТРС
Дјеца са Космета, архивФото: РТРС

Он је рекао да ће у Српску доћи укупно 20 аутобуса у којим ће бити 1.050 гостију, и то 920 најбољих ученика у пратњи 80 наставника и 50 дјеце и младих ометених у развоју из Удружења родитеља "Подржи ме" из Косовске Митровице.

- Данас је дошла и потврда из града Добоја да и ове године примају 100 ученика. Њихови гости биће 50 најбољих ученика из Основне школе `Свети Сава` из Косовске Митровице и 50 најбољих ученика из општине Витина, код Гњилана - навео је Арлов и истакао да је тиме осми пројекат коначно утврђен.

Арлов је истакао да је ово до сада најмасовнији долазак дјеце са Косова и Метохије у Српску, гдје ће боравити у 18 градова и општина.

- Први пут у овом великом пројекту долазе и дјеца и млади ометени у развоју из Удружења родитеља "Подржи ме". Хвала свима који су помогли - рекао је Арлов.

Арлов је најавио да ће сутра у Брчком у 18.00 часова бити одржана трибина о осмом пројекту и животу Срба на Косову и Метохији, на којој ће бити гост.

Трибину организује брчанско Српско просвјетно и културно друштво "Просвјета".