latinica  ћирилица
28/02/2019 |  22:36 | Аутор: СРНА

Туча миграната са полицијом у Мостару

У Мостару је данас дошло до сукоба миграната и полиције, усљед чега је више миграната повријеђено, а један је хоситализован, потврдио је за Срну портпарол Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона Људевит Марић.

- Око 16.00 часова непознати грађанин је Полицијској управи Мостар пријавио да на Тргу Ивана Крндеља код Аутобуске станице, група миграната продаје мобилне телефоне, за које се сумња да су украдени - саопштено је из МУП-а.

На тој локацији, како се наводи, полиција је уочила групу миграната, а код једног од њих је пронађен мобител за који се сумња да је украден.

Приликом предузимања оперативних радњи полицијских службеника, мигранти су пружили физички отпор полицајцима, односно дошло је до туче.

- Уз употребу средстава принуде, мигранти су савладани и лишени слободе, те су приведени у службене просторије Полицијске управе Мостар на криминалистичку обраду. Један од осумњичених миграната је пребачен на хоспитализацију у Свеучилишну клиничку у Мостар, због, по констатацији дежурног љекара, нарушеног здравственог стања од ранијег - навели су из полиције.