latinica  ћирилица
06/03/2019 |  23:05 ⇒ 23:55 | Аутор: РТРС

Лига шампиона: Манчестер угасио свјетла у Паризу, продужеци у Порту

Фудбалери Манчестер јунајтеда пласирали су се у 1/4 финале Лиге шампиона, пошто су у реванш мечу 1/8 финала савладали ПСЖ (1:3) и тако надокнадили предност тима из Париза (0:2) из првог меча. Порто је послије продужетака елиминисао Рому (3:1), надокнадивши минус из Рима (1:2).
Лукаку (Фото: @championsleague) - Фото: Тwitter
Лукаку (Фото: @championsleague)Фото: Тwitter

Још једна чаробна ноћ у Лиги шампиона. Након Ајакса, и Манчестер јунајтед је вратио вјеру у боље сутра фудбала. Након 0:2 на "Олд Трафорду" мало ко је дававао шансу изабраницима Солскјера, али "црвени ђаволи" још једном су показали да су велики клуб, ако не и највећи на "старом континенту". Храбром, срчаном игром, потпуно су надиграли "свеце" и изборли сасвим заслужено пласман међу осам најбољих екипа Европе, а ПСЖ још једну годину остаје само на покушају и по ко зна којем путу разочарењу и послије силних улагања.

Лукаку је већ у другом минуту наговијестио велику ноћ енглеза на "Парку принчева" када је једну поклон лопту претворио у водство (0:1), али већ у 12. минуту Бернат је, чинило се тада, вратио ствари на своје мјесто, када је погодио за 1:1.

Ипак, до полувремена погађа још једном сјајни Лукаку, и враћа поново неизвјесност у меч, а све је кулминирало у четвртом минуту судијске надокнаде када је Рашфорд искористио казнени ударац за 1:3. Времена за повратак ПСЖ-а више није било, и "црвена" ноћ Манчестера у Паризу могла ја започети....

Муса Марега (фото: twitter.com/championsleague)

И други меч вечери није могао проћи без узбуђења. На "Драгау" Порто је послије продужетака савладао Рому и пласирао се у 1/4 финале Лиге шампиона. У Риму је прије 14 дана било 2:1 за Рому, баш као у Порту, да би Алекс Талес из једанаестерца у 117. минуту донио велику радост домаћем тиму и навијачима португласког дива. 

Порто је повео голом Тикиња Соареша у 26. минуту, да би Де Роси у 34. минуту из казненог ударца вратио утакмицу у егал. 

У наставку Марега у 52. минуту доноси предност домаћину, и са тим резултатом одлази се у додатних 30 минута, а на крају више среће имао је Порто који укупним резултатом 4:3 одлази међу осам најбољих екипа.