latinica  ћирилица
08/03/2019 |  18:48 ⇒ 09/03/2019 | 15:23 | Аутор: РТРС

Стефан Самарџија, осумњичени за убиство Дамира Остојића, спроведен у Тужилаштво

Припадници Управе за организовани и тешки криминал МУП-а Српске, на подручју Источног Сарајева ухапсили су једну особу, која се сумњичи за убиство Бањалучанина Дамира Остојића у септембру прошле године.

РТРС сазнаје да је ријеч о Стефану Самарџији из Источног Сарајева, који је од раније познат полицији.

Он је спроведен у просторије Републичког тужилаштва, односно посебног Одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, гдје ће га испитати републички тужилац и одлучити о приједлогу за одређивање притвора.

Подсјећамо, Дамир Остојић убијен је у Бањалуци 5. септембра прошле године, а том приликом је рањена и његова супруга Санда Јошић. На овај пар пуцано је из засједе, док су се аутомобилом враћали кући. На мјесту убиства пронађено је најмање 15 чаура.

Истрагу је преузело Републичко тужилаштво, које је дјело оквалификовало као тешко убиство. Остојић је у Бањалуци био познат као власник кафића, а полицији по тешким крађама и покушају убиства, за који је осуђен. И осумњичени Стефан Самарџија познат је полицији.

Терети се за три кривична дјела, односно да је пуцао на двије особе, а потом пријетио полицајцу, због чега је тада и ухапшен. Такође, привођен је и због сумње да је учествовао у убиству полицајаца Давора Вујиновића и Адиса Шеховића у октобру прошле године у Сарајеву.

Повезане вијести:

Убиство у Бањалуци! Дамир Остојић убијен у "сачекуши"

Кривичне пријаве због бруталне тортуре тројице младића из Источног Сарајева