latinica  ћирилица
11/03/2019 |  08:11 | Аутор: СРНА

Данас облачно са кишом, на планинама и снијегом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно и хладније вријеме са кишом, на планинама и са снијегом, а највиша дневна температура биће од седам до 15 степени Целзијусових.
Киша - Фото: РТРС
КишаФото: РТРС

Уз захлађење, поподне ће понегдје киша прећи у снијег и сусњежицу и у нижим крајевима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура биће од седам до 15 степени Целзијусових, у планинама до четири, а поподне температура у свим крајевима у осјетном паду.

Дуваће слаб вјетар јужног смјера, који ће поподне мијењати смјер на исток и сјевероисток умјерене јачине. У ноћи на уторак јачање буре, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Метеоаларм издао је наранџасто упозорење за подручја Бањалуке, Требиња, Мостара и Ливна због могућих удара вјетра брзине од 70 до 90 километара на час, док је за сва остала подручја Српске и ФБиХ на снази жути метеоаларм који упозорава на вјетар јачине 40 до 50 километара на час.

На подручју Тузле и Вишеграда жути метеоларм упозорава и на веће количине кише, од 20 до 40 литара по метру квадратном.

Температура ваздуха јутрос у 7.00 часова: Бјелашница нула степени Целзијусових, Соколац три, Чемерно четири, Рудо и Хан Пијесак пет, Гацко, Фоча и Шипово седам, Сарајево, Мраковица и Нови Град осам, Тузла, Билећа, Дринић, Приједор, Градишка и Рибник девет, Бањалука, Мркоњић Град, Србац, и Сребреница, Зворник и Бијељина 10, Брчко и Требиње 11, Мостар 12, Крупа на Уни 13 и Неум 14 степени Целзијусових.