latinica  ћирилица
12/03/2019 |  10:51 | Аутор: СРНА

За викенд топлије вријеме

У Републици Српској наредних дана биће промјенљиво вријеме, а за викенд се очекује мање облачности и топлије.
Сунчан дан - Фото: РТРС
Сунчан данФото: РТРС

Сутра пријеподне у Српској ће бити суво уз промјенљиву облачност, сунчане интервале и мало топлије. Касније поподне наоблачење најприје на сјеверозападу, а до вечери захвата и остале крајеве доносећи падавине током ноћи, кишу у нижим и сусњежица и снијег у вишим предјелима.

Минимална температура ваздуха од минус шест до нула, на планинама до минус девет, на југу око два степена Целзијусова. Највиша дневна од седам до 15, на планинама до четири степена, наведено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

У четвртак, 14. марта, биће претежно облачно са кишом, на планинама са снијегом. Интензивније падавине очекују се током јутра и пријеподне у Крајини и Херцеговини. Током дана падавине слабе, на западу и југозападу престају уз сунчане интервале, а до вечери очекује се престанак падавина и у осталим крајевима.

Минимална температура ваздуха од минус два до три, на југу до шест степени, а највиша дневна од два до 10, на југу око 12.

У петак, 15. марта, ујутро ће бити умјерено и претежно облачно, без падавина. Током дана промјенљиво облачно уз сунчане интервале и мало топлије. Вјетар слаб до умјерен, сјеверних смјерова.

Минимална температура од минус пет до један, на југу до пет степени, а највиша дневна од седам до 14, на планинама до пет степени.

У суботу, 16. марта, ујутро ће бити мало до умјерено облачно и мало топлије, око ријека и по котлинама мјестимично магловито. Током дана сунчано уз малу или умјерену облачност и топлије вријеме.

Минимална температура ваздуха од два до седам, на планинама око нула. Највиша дневна од 14 до 18, на планинама до 10 степени, а на југу и сјеверу понегдје до 21 степен.