latinica  ћирилица
12/03/2019 |  13:57 | Аутор: СРНА

До 18. марта отворен конкурс за боравак дјеце на мору у Бечићима

Конкурс за реализацију пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске-2019", у оквиру којег ће бити обезбијеђено љетовање за 1.800 дјеце из свих локалних заједница у Српској, отворен је још седам дана, закључно са 18. мартом, саопштено је из Фонда за дјечију заштиту Републике Српске.
Јавни фонд за дјечију заштиту - Фото: РТРС
Јавни фонд за дјечију заштитуФото: РТРС

Из Фонда подсјећају да ће дјеца и ове године бити смјештена у Омладинском хостелу "Ужице" у Бечићима, и то од 20. маја до 21. септембра у 14 смјена, од којих је 13 десетодневних и једна /прва/ осмодневна смјена.

"Са жељом да се омогући учешће што већег броја дјеце која до сада нису учествовала у овом пројекту, позивамо заинтересоване родитеље и старатеље чија дјеца испуњавају услове конкурса да изврше пријаву најкасније до 18. марта", наводи се у саопштењу Фонда.

Ријеч је о дјеци, прије свега, из социјално угрожених породица-корисницима права из социјалне и дјечије заштите, малишанима из вишечланих породица, из борачких породица, дјеци са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, али и посебно надареној дјеци, талентованим спортистима.

Текст конкурса може се преузети са интернет странице Фонда и у центрима за социјални рад. Пријаве се врше у мјесно надлежним центрима за социјални рад или службама социјалне и дјечије заштите.