latinica  ћирилица
12/03/2019 |  14:42 | Аутор: СРНА

ДФ: Прекинути суђење за покушај тероризма

Демократски фронт затражио је данас од судије Вишег суда у Подгорици Сузане Мугоше да одмах прекине суђење за покушај тероризма и државног удара на дан парламентарних избора 16. октобра 2016. године и да оптужене пусти на слободу.
Демократски Фронт - Фото: илустрација
Демократски ФронтФото: илустрација

Лидер ДФ-а Андрија Мандић на конференцији за новинаре у Подгорици затражио је од врховног државног тужиоца Ивице Станковића да смијени главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића.

Мандић, као и функционер ДФ-а Милан Кнежевић, оцијенили су да је свједок сарадник Саша Синђелић исказом у емисији ТВ Хепи потврдио да је процес за покушај тероризма "од почетка фарса".

- Тражимо да овај процес одмах буде прекинут и људи пуштени из затвора, да Бранка Милић изађе из Амбасаде Србије у Подгорици и лица одговорна за монтирање овог случаја приведена правди. Свако да добије оно што заслужује - поручио је Мандић.

Свједок сарадник црногорског Специјалног тужилаштва у случају "државни удар" Александар Саша Синђелић рекао је да није било планирано насиље у Подгорици на дан парламентарних избора 16. октобра 2016. године нити хапшење или атентат на тадашњег црногорског премијера Мила Ђукановића.

Он је за ТВ Хепи рекао да су хтјели да "направе обичан протест подршке".

"Нико од мене није тражио да ухапсим или извршим атентат на Ђукановића и спријечим улазак Црне Горе у НАТО. Да је неко хтио да спроведе државни удар и атентат на Мила /Ђукановића/ то би се и десило", навео је Синђелић.

У Вишем суду у Подгорици сутра почиње изношење завршних ријечи на суђењу у случају покушаја тероризма.

Групи руских и српских држављана, заједно са шефовима ДФ-а Андријом Мандићем и Миланом Кнежевићем након тога биће изречена пресуда.

Они су оптужени да су у ноћи посљедњих парламентарних избора у Црној Гори, 16. октобра 2016. године, планирали упад у зграду Скупштине Црне Горе, хапшење или ликвидацију тадашњег премијера Ђукановића и насилну смјену власти.