latinica  ћирилица
12/03/2019 |  14:59 | Аутор: sputniknews.com

Пуповац не долази на састанак владајуће коалиције

"Кога нема, без њега се може", прокоментарисао је хрватски министар управе Ловро Кушчевић изјаву лидера Самосталне демократске српске странке (СДСС) у Хрватској Милорада Пуповаца о могућем изласку из владајуће коалиције.
Милорад Пуповац - Фото: Screenshot/YouTube
Милорад ПуповацФото: Screenshot/YouTube

- Коалиција је стабилна, већина је стабилна и мислим да неће бити проблема да одрадимо све пројекте које је требало. Очекујем да ћемо врло брзо чути све те салве незадовољства - рекао је Кушчевић уочи састанка владајуће коалиције, пренео је Н1.

Како је претходно пренесено, Пуповац је рекао да представници Самосталне демократске српске странке неће учествовати на састанку владајуће коалиције у Хрватској.

Пуповац није навео разлог због којег представници његове странке неће учествовати на састанку.

Он је за Н1 рекао да је договорен састанак са оним коалиционим партнерима којима је, како је навео, стало до рјешавања отворених питања, али није прецизирао када и са којима партнерима.

Међутим, како наводи Н1, Пуповац је потом виђен на кафи с Иваном Врдољаком из ХНС-а, странке владајуће коалиције, с којим је, како се тврди, расправљао о стању у коалицији.

Председништво Самосталне демократске странке Срба (СДС С) у Хрватској претходно је данас разговарало о томе да ли ће наставити да подржава актуелну владу Андреја Пленковића, а шеф клуба посланика Борис Милошевић је након састанка изјавио да је Пуповац овлашћен за разговор са коалиционим партнерима.

Милошевић је на конференцији за новинаре рекао да је закључено да је та странка дошла до крајње границе до које може ићи као странка.

До размишљања о ускраћивању подршке владајућој коалицији дошло је након што је у карневалу у Каштелима крај Сплита у више наврата паљена лутка са ликом Пуповца.