latinica  ћирилица
12/03/2019 |  18:33 | Аутор: СРНА

Кнежевић најавио кривичну пријаву против Ђукановића

Бизнисмен Душко Кнежевић, за којим је Црна Гора расписала потјерницу због оптужби за привредни криминал и прање новца, најавио је да ће у четвртак, 14. марта, поднијети кривичну пријаву против црногорског предсједника Мила Ђукановића, којег оптужује да је вођа организоване криминалне групе.
Мило Ђукановић и Кнежевић Душко (Фото:info4s.net) -
Мило Ђукановић и Кнежевић Душко (Фото:info4s.net)

Кнежевић, који се налази у Лондону, је, обраћајући се путем видео-линка студентима Универзитета Медитеран, чији је власник, рекао да је његов адвокатски тим припремио "правне радње према Ђукановићу и његовој фамилији".

- У четвртак ћемо предузети велику правну радњу. То ће сигурно изазвати велики политички земљотрес у Црној Гори, јер ће бити први пут да неко подигне кривичну пријаву против предсједника државе да је вођа организоване криминалне групе - каже Кнежевић.

Према његовим ријечима, у овом моменту је веома важно да дође до промјена и да фамилија Ђукановић добије оно што је залужила, а то је да правда закуца на њихова врата.

На питање да ли вјерује да се путем мирних протеста може доћи до тога да Ђукановић оде са власти, Кнежевић је рекао да је "Ђукановић сада у великој паници и лошој ситуацији, а посебно зато што се разоткрива та његова хоботница и што сваки дан испливавају афере које су везане за њега и његову породицу".

Кнежевић, који је власник Атлас групе, истакао је да је његов живот угрожен.

- Како ме прате разне службе, можда ће ми бити ово посљедње обраћање, али да знате да је ту велики ризик и да су све карте на столу - додао је Кнежевић.

На питање да ли се укупна ситуација може одразити на Универзитет Медитеран, Кнежевић је рекао да ће сваки атак на Универзитет бити међународно просецесуиран.

- Напали су ми двије банке и телевизију. Покушавао сам да Универзитет Медитеран држим по страни од ових дешавања како не би утицао на то да млади људи и њихови родитељи осјете да им је угрожен опстанак на Универзитету - поручио је Кнежевић.

Он је рекао да се нада да режим неће направити грешку и да неће затворити његов Универзитет.

- Надам се да Ђукановић неће ући у историју као човјек који је затворио Универзитет Медитеран - додао је он.

За власником Атлас групе Душком Кнежевићем расписана је национална потјерница јер се не налази у Црној Гори, већ у Лондону.

Кнежевић је осумњичен да је од 2008. до 2017. године отворио и угасио више фиктивних фирми, те да је био на челу криминалне групе.

Истрага је покренута након што се појавио снимак на којем Кнежевић уручује коверту са 97.500 евра бившем градоначелнику Подгорице Славољубу Стијеповићу  за кампању пред изборе 2016. године.

Кнежевић је рекао да је Стијеповићу послао 200.000 долара за финансирање кампање Демократске партије социјалиста /ДПС/, али да му је он тражио да их конвертује у евре да би их могао подијелити партијским активистима на терену.

Европска комисија позвала је црногорске власти да брзо и ефикасно истраже наводе власника "Атлас групе" о донацијама ДПС-у уочи избора 2016. године.