latinica  ћирилица
13/03/2019 |  10:53 | Аутор: СРНА

Ујић: Трага се за још два мигранта

Директор Службе за послове са странцима БиХ Слободан Ујић изјавио је Срни да се трага за још двојицом из групе миграната који су побјегли из Имиграционог центра у Источном Сарајеву, док су остали пронађени и враћени у овај центар.
Слободан Ујић - Фото: СРНА
Слободан УјићФото: СРНА

Он је навео да су четири, од шест одбјеглих миграната, пронашли припадници Службе за послове са странцима.

Ујић је навео да двојица одбјеглих миграната не представљају опасност по безбједност грађана.

Портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић изјавила је Срни да је полиција добила пријаву о одбјеглим мигрантима и да трага за преосталом двојицом.

Она је навела да припадници ове Полицијске управе нису лишили слободе ниједног мигранта.

Из Службе за послове са странцима синоћ је саопштено да је група од 15 миграната покушала да побјегне из Имиграционог центра у Источном Новом Сарајеву и да је, захваљујући брзом реаговању обезбјеђења, спријечено бјекство девет лица.

Ограду је прескочило шест лица којима је изречена мјера протјеривања и који су у поступку реадмисије.

О њиховом бјекству обавијештени су МУП Републике Српске, МУП Кантона Сарајево и теренски центри Службе за послове са странцима.

Поводом ранијих изјава министра безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драгана Мектића да се у овом центру налази и пет миграната који се доводе у везу са међународним тероризмом а поријеклом су из Авганистана, из Службе за послове са странцима напомињу да та лица нису учествовала у покушају јучерашњег бјекства и налазе се под надзором у Имиграционом центру.