latinica  ћирилица
13/03/2019 |  11:29 ⇒ 11:39 | Аутор: РТРС

Процурили тајни снимци: Крај скандала вијека (ВИДЕО)

Адвокати одбране доставили су редакцији ИН4С снимке на којима Саша Синђелић у разговору са редакцији непознатим особама говори како је био примораван да учествује у монтажи тзв. "државног удара" у Црној Гори.
Саша Синђелић - Фото: Screenshot/YouTube
Саша СинђелићФото: Screenshot/YouTube

Изласком у јавност тајних снимака Саше Синђелића недвосмислено се потврђује крај ове судске фарсе.

Свједок сарадник Саша Синђелић, кључни свједок у монтираном процесу за "државни удар" у којем су оптужени српски држављани и лидери ДФ-а порекао је да је све што је свједочио у Вишем суду у Подгорици истина, те да никакве завјере око упада у Скупштину Црне Горе и убиства Мила Ђукановића није било.

У екслузивном снимку до којег је дошао ИН4С Синђелић на непознатој локацији, особама од повјерења говори како су се ствари заиста одвијале, те да је његово лажно свједочење изнуђено мучењем и уцјенама. Он је на крају, према сопственом тврђењу, побјегао са породицом у Србију, без знања црногорских тужилаца о томе.

Синђелић је навео да му је заплијењена опрема коју је продавао на пијаци, те да је на његово чуђење, она представљена као терористичка.

- Имао сам отпремнице насловљене на после 16. октобра, али су оне нестале - рекао је свом саговорнику.

Колико је слаба његова психичка конструкција, али и морална види се и из његовог образложења да је све признао како би их што прије "макао са врата". Надао се да ће невино оптужени људи бити брзо пуштени, али да се то није десило.

Иако се добровољно предао полицији, он је третиран као терориста. Поновио је и оно што је тврдио у "Ћирилици", да је држан у самици 23 дана са упаљеним свјетлима, и мучен.

Извор: www.in4s.net