latinica  ћирилица
13/03/2019 |  12:59 ⇒ 19:47 | Аутор: СРНА

Новчани подстицаји фирмама да улажу у Српску

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да су предсједник Србије Александар Вучић и премијер Ана Брнабић прихватили да Влада те државе из свог фонда, из којег суфинансира стране инвеститоре да улажу у Србији, подстакне привреднике из Србије да инвестирају у Српској и отворе нова радна мјеста.

Вишковић је нагласио да ће они "истим износом средстава са којима подстичу фирме које у Србију долазе из иностранства суфинансирати своје привредне субјекте да би их подстакли да улажу у Српској".

- Имали смо ових дана разговор са компанијом Јумко из Врања, а јављају нам се и друге компаније које су сада заинтересоване да, осим онога што нуди Српска, искористе и то што нуди Србија да овдје почну да отварају погоне - рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да су са званичницима Србије разговарали и о томе да представништва фирми из Србије буду пребачена из Федерације БиХ у Републику Српску.

- Разговарали смо о томе да се представништва фирми врате у Српску како би их овдје отворили и тиме запослили још више људи и дали још више бенефита Републици Српској - додао је Вишковић.