latinica  ћирилица
13/03/2019 |  13:21 ⇒ 17:58 | Аутор: СРНА

"Каритас" донирао УКЦ-у болесничке кревете, ормариће и другу опрему

Представници Хуманитарног удружења "Каритас" из Градишке уручили су данас Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске у Бањалуци донацију - болесничке кревете, ормариће, столице и колица за веш.

Представник "Каритаса" Сњежана Хрвачевић рекла је новинарима да је донација обезбијеђена у сарадњи са њемачким удружењем "Католички помоћник за његу" из града Есена.

Хрвачевићева је навела да је ово једна од донација клиникама за онкологију и гинекологију УКЦ-а и додала да је прошле године и сама била њихов пацијент, те да је, како каже, успјела да оцијени какве су им потребе.

- Ријеч је о наставку донације од прошле године. Клиници за онкологију је дониран 31 кревет и 300 килограма постељине. Пошто потребе нису задовољене, обезбиједили смо ову донацију у којој је 61 кревет, те исти број ормарића, душека и других ствари - рекла је Хрвачевићева.

Она је позвала организације на чијем су челу жене да се удруже и да заједничким снагама обезбиједе донације онима којима је то неопходно.

Помоћник генералног директора УКЦ-а за људске ресурсе Зоран Мавија захвалио је на донацији и истакао да се наставља сарадња са овом организацијом, на задовољство пацијената који се лијече у овој здравственој установи.

- Ради се о квалитетним болесничким креветима и пратећој опреми. Ми смо велика здравствена установа и овакве донације су увијек добродошле - рекао је Мавија.

Мавија је навео да Универзитетски клинички центар испуњава критетијуме и посједује све што је неопходно за његов рад.