latinica  ћирилица
13/03/2019 |  18:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Кнежевић писао Помпеу: Имам нове доказе

Душко Кнежевић у писму Мајку Помпеу најављује нове доказе о умијешаности актуелног предсједника Црне Горе Мила Ђукановића и чланова његове породице у криминалне радње.
Душко Кнежевић (фото: atlasfoundation.me) -
Душко Кнежевић (фото: atlasfoundation.me)

Кнежевић, предсједник Атлас Групе којег Црна Гора потражује због наводно низа финансијских малверзација, нагласио је да ће аргументи којима располаже његов правни тим ускоро разјаснити евентуалне сумње САД да је породица Мила Ђукановића у прошлости прибјегавала криминалним активностима како би постигла пословне и политичке циљеве.

Кнежевић, који се као британски држављанин склонио у Лондон након избијања скандала у Црној Гори са снимком о "афери коверат", државном секретару САД пише да та држава не може да буде, како каже, "приватни феуд једне породице, ако се жели остварење амбиција црногорског народа да буде дио евро-атлантске заједнице народа".

Он је навео да разумије да Влада САД има срдачне односе са Црном Гором и да жели да има повјерење у њене институције, пренијеле су подгоричке Вијести.

Кнежевић, иначе бивши пријатељ и сарадник актуелног црногорског предсједника, у писму Помпеу наводи да је до сукоба са продицом Ђуканвић дошло због намјере шефа црногорске државе да преузме његове успјешне послове и, како каже, замијени их својима.

Указао је да су радње предузете против његовог бизниса и њега, симптоми дубоких проблема у Црној Гори.

Кнежевић наводи и да политичко вођство и политичка култура морају бити освјежени новим актерима који ће недвосмислено бити посвећени вриједностима западне заједнице држава.

- Свјестан сам да ова открића стављају мене и моје сараднике под одређени ризик од физичких напада и о томе сам обавијестио власти Велике Британије - пише Кнежевић и додаје да не жели да одлазак Ђукановића Црној Гори донесе нестабилност, слабљење Владе или промјену црногорске спољне политике.

Такође, каже, да је убијеђен да су политичари у Ђукановићевом владајућем ДПС-у потпуно способни да воде државу напријед.

Слично писмо Кнежевић је прије шест дана упутио шефу британске дипломатије Џеремију Ханту.

Ђукановић је раније одбацио Кнежевићеве оптужбе као лажне.