latinica  ћирилица
14/03/2019 |  09:02 | Аутор: Б92

Левандовски криви Ковача за пораз од Ливерпула

Након елиминације Бајерна у осмини финала Лиге шампиона јасно је да ће у Минхену услиједити потпуни ремонт тима на љето.
Роберт Левандовски (архив) - Фото: Getty Images
Роберт Левандовски (архив)Фото: Getty Images

А с обзиром на изјаву Роберта Левандовског, није немогуће очекивати трансфер Пољака, мада је ближи одласку тренер Нико Ковач кога је најбољи стријелац Бајерна индиректно "прозвао" за пораз од Ливерпула.

"Редси" су славили 3:1 у Минехену и пласирали се у четвртфинале елитног такмичења, а Левандовски као кључни фактор истиче превише дефанзивну тактику у оба меча. посебно у Ливерпулу.

Реми без голова на Енфилду у првом мечу је учинио Бајерн рањивим код куће због правила "гола у гостима", што је Ливерпул и искористио те преломио меч поготком Садија Манеа средином првог полувремена.

Иако је Бајерн изједначио, управо голом Левандовског, Баварци су и даље морали да јуре гол што је оставило одбрану минхенског тима без заштите, а то је Ливерпул максимално експлоатисао те погоцима Вирџила ван Дајка и другим Манеа дотукао домаћина.

- У првој утакмици нисмо довољно ризиковали и нападали како бисмо покушали да постигнемо гол. Сада такође нисмо довољно нападали и покушавали да постигнемо гол због чега нисмо имали много прилика и то је био највећи проблем. Играли смо код куће, али нисмо играли своју игру и због тога нас је Ливерпул побиједио. Нисам срећан, љут сам јер смо морали да будемо бољи, а нисмо - рекао је Левандовски.

Бајерн се сада окреће одбрани титуле у Бундеслиги, гдје дијели прву позицију са Борусијом Дортмунд.