latinica  ћирилица
14/03/2019 |  11:27 ⇒ 20:34 | Аутор: СРНА

Предмет о наводима о врбовању селефија за кријумчарење оружја; Mектић ће бити позван на саслушање

Тужилаштво БиХ саопштило је да је формирало предмет како би хитно биле утврђене све околности и наводи изнесени у медијима, који се односе на наводно врбовање припадника селефијског покрета за кријумчарење наоружања у БиХ, а биће саслушан и министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић.
Суд и Тужилаштво БиХ (Фото: oslobodjenje.ba) -
Суд и Тужилаштво БиХ (Фото: oslobodjenje.ba)

У оквиру предмета који је дат у рад тужиоцу Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, биће испитана сва лица која су износила наводе и сазнања о тим активностима, а о којима tужилаштво није информисано нити су дешавања пријављена Тужилаштву БиХ, наводи се у саопштењу.

Из Тужилаштва БиХ најављено је да ће Мектић бити позван и саслушан о свим детаљима које је изнио у медијским изјавама, а о којима тужилаштву није поднесена никаква пријава нити извјештај надлежних агенција за спровођење закона.

Тужилаштво БиХ одлучно је у борби против свих видова кривичних дјела из своје надлежности, а посебно кривичних дјела која имају регионални или међународни карактер и која се односе на безбједности грађана БиХ, истичу из ове институције.