latinica  ћирилица
14/03/2019 |  13:16 ⇒ 20:34 | Аутор: dnevni avaz

СОА: Одбацујемо све наводе о наоружавању селефија, тражили смо од ОБА да се огласи

Сигурносно-обавјештајна агенција Хрватске огласила се поводом информација да су хрватски обавјештајци и дипломати радили на наоружавању селефија у БиХ како би доказали тврдње предсједнице Хрватске Колинде Грабар-Китаровић о томе да је БиХ "легло радикализма".
Сигурносно-обавјештајна агенција Хрватске - СОА - Фото: klix.ba
Сигурносно-обавјештајна агенција Хрватске - СОАФото: klix.ba

- Као неистините и злонамјерне, одбацујемо наводе да је СОА покушала ангажовати припаднике селефијског покрета да преносе оружје и експлозив у БиХ, чиме се уједно и Република Хрватска оптужује за потпомагање тероризма - пише у саопштењу за јавност СОА.

Наводе да је борба против тероризма приоритет рада СОА и све задатке у сузбијању тероризма проводе професионално и одговорно у циљу заштите Републике Хрватске, савезника у ЕУ и НАТО, као и цијеле Европе.

- Сматрамо да свака политичка инструментализација сузбијања тероризма и сигурносно-обавјештајног апарата БиХ представља озбиљан ризик за сигурност Републике Хрватске, ЕУ и НАТО, а посебно саме БиХ. Стога смо од ОБА затражили службено да се огласи о овим неистинитим наводима, а о њима ћемо извијестити и наше међународне партнере - наводи се у саопштењу.