latinica  ћирилица
14/03/2019 |  15:39 ⇒ 18:12 | Аутор: РТРС

Бањалука: Почела изградња Шарговачке улице

Почела је изградња централне саобраћајнице кроз бањалучко насеље Шарговац, у оквиру пројекта вриједног милион марака. Према пројекту, планирана је изградња модерне саобраћајнице кроз Шарговачку улицу, у дужини од око 900 метара, а рок за извођење радова је 180 дана.

Мјештани Шарговца задовољни су што ће послије деценија чекања добити модернију саобраћајницу. Осим бољих услова за одвијање саобраћаја и боље повезаности Шарговца са градом, биће унапријеђена и безбједност у саобраћају.

- Данас се у Шарговцу почиње са пројектом вриједним готово милион КМ, а ријеч је о комплетној реконструкцији Шарговачке улице у дужини нешто мањој од километар. Биће то модерна саобраћајница ширине шест метара са обостраним тротоарима од по два метра, јавном расвјетом, комплетном оборинском и фекалном канализацијом, те два аутобуска стајалишта - истакао је Игор Радојичић, градоначелник Бања Луке.

Рајко Радаковић, предсједник Савјета мјесне заједнице Шарговац истакао је велико задовољство почетком радова на овај траси.

- Ово је далеко највећи инфраструктурни пројекат у Шарговцу који су становници овог краја чекали деценијама. Шарговац данас за својих 7.500 становника добија модерну саобраћајницу кроз насеље која ће их отворити према граду и од једне приградске мјесне заједнице постати право градско насеље пријатно за живот.

Иницијативу за изградњу саобраћајнице покренули су из градског одбора Социјалистичке партије.

- За Град Бањалуку, ово је један од највећих пројеката саобраћајне инфраструктуре у овој години, а за мјештане Шарговца, то је рјешење дугогодишњег горућег проблема. У име мјештана желим да захвалим Влади Републике Српске, а посебно предсједници Републике Српске  Жељки Цвијановић која је као предсједница Владе имала разумијевања за нашу иницијативу, као и Граду Бањалука на челу са градоначелником Игором Радојичићем који су учинили све да дође до реализације овог пројекта – истакао Горан Селак, предсједник Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука.

Ова саобраћајница биће ширине шест метара са тротоарима, а истовремено ће бити изграђена канализација и два нова аутобуска стајалишта, те измјештена јавна расвјета.