latinica  ћирилица
14/03/2019 |  18:24 ⇒ 15/03/2019 | 07:52 | Аутор: РТРС

Постављен камен темељац за изградњу нове болнице у Добоју (ФОТО)

У Добоју је постављен камен темељац за изградњу нове болнице. Болницу ће у наредне три године градити кинеска корпорација Чајна синофарм, с којом је потписан уговор о изградњи по принципу "кључ у руке". Ово је капитални пројекат вриједан скоро 100 милиона КМ и један је од најзначајнијих подухвата Владе Републике Српске у здравственом систему, којим ће квалитетну здравствену услугу добити више од 250.000 грађана добојске регије.

Ово је велики дан за Добој, догађај који се дуго чекао и који је за многе некад био и нестваран. За 36 мјесеци Добој ће добити модеран здравствени центар, а његовом изградњом треба да покажемо нашу способност да у тешким временима знамо изабрати важне пројекте и бавити се нашом будућношћу, рекао је предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, полажући камен темељац за нову болницу у Добоју.

- Болница се гради из средстава буџета Републике Српске и добиће најсавременију опрему. Овдје су се среле наша жеља и потреба и способност кинеских партнера да изграде овај објекат. Добој заслужује ову болницу. За 36 мјесеци овдје ћемо се поново нађи, на понос свих нас - истакао је Додик.

Кинески амбасадор у БиХ Ђи Пинг истиче да је ово један од значајних пројеката.

- Овај пројекат је, не само први такав у Републици Српској и БиХ, већ такође један од ријетких пројеката и на Балкану - каже он.

Добој: Камен темељац за нову болницу (Фото: РТРС)

Први пут Добој ће имати болницу чије ће све службе бити под једним кровом. Специјалистичке службе и ургентни центар биће опремљени савременом медицинском опремом.

Болница од шест спратова, располагаће са више од 460 кревета. Уговор о пројектовању , изградњи и опремању нове болнице са кинеском компанијом Чајна синофарм потписао је министар здравља Ален Шеранић.

- Болница у Добоју биће изграђена на око 27.000 метара квадратних искористивног простора, што је врло важно са аспекта квалитета здравствене услуге - поручио је Шеранић.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић није крио задовољство постављањем камена темељца.

- Град Добој добија једну савремену болницу, боље услове за рад, бољу опрему за рад - истакао је Јеринић.

Добој: Камен темељац за нову болницу (Фото: РТРС)

Свечаности полагања камена темељца присуствовали су бројни грађани Добоја и сусједних општина који су били и те како задовоњни што ће љихов град добити нову болницу.

Влада Српске у протеклом периоду финансирала је изградњу здравствених објеката у Бијељини, Источном Сарајеву, Невесињу и реконструкцију Универзитетског клиничког центра у Бањалуци, објеката у Фочи, Градишци и Зворнику.
Болница у Добоју дио је планираних капиталних инвестиција у болничком сектору Српске.

Повезане вијести:

Нова болница у Добоју унаприједиће здравство регије

Добој: Потписан уговор од 88,5 милиона КМ за изградњу нове болнице