latinica  ћирилица
14/03/2019 |  19:23 ⇒ 19:27 | Аутор: Блиц

И Панатинаикос хоће у АБА лигу!

Убрзо након клуба из Пиреја исту жељу има и Панатинаикос, који је послао званичан допис представницима такмичења на Јадрану с истим циљем - да се прикључи клубовима из Србије, Хрватске, Црне Горе, Словеније, пренио је Еурохупс.
Панатинаикос (фото:euroleague.net) -
Панатинаикос (фото:euroleague.net)

Панатинаикос  у писму наводи да жели да се надмеће у "врхунској лиги" и у "шампионату с Олимпијакосом", додаје овај специјализовани кошаркашки портал.

Клуб из Атине, ипак, нема намјеру да напусти грчко првенство као његов велики ривал, већ жели да паралелно игра у оба такмичења, као и у Евролиги, чији је редовни учесник.

Данас је генерални директор АБА лиге Крешимир Новосел званично исказао да постоји интересовање Олимпијакоса да се прикључи овом такмичењу, али да би у том случају морало да дође до структурних промјена у АБА лиги.

Олимпијакос је већ размишљао да напусти грчку лигу због дешавања на полуфиналном мечу Купа против Панатинаикоса, када су кошаркаши тима из Пиреја након судијских одлука у полувремену остали у свлачионици и одбили су да наставе дуел са великим ривалом. Послије тог полуфинала, Олимпијакос је одбио да одигра било који дуел са Панатинаикосом, осим онај у коме ће правду дијелити судије које не долазе из Грчке.

На овај начин су челници Панатинаикоса наставили "рат" са великим ривалом, што су уосталом показали и најавом да желе да играју у истом такмичењу гдје би наступао и Олимпијакос, а уједно су се тако наругали "црвено-бијелима" из Пиреја.