latinica  ћирилица
14/03/2019 |  20:25 | Аутор: ТАНЈУГ

Бјелица и Богдановић пред СП: Желимо резултат за памћење

Кошаркаши Сакрамента Немања Бјелица и Богдан Богдановић изјавили су да вjерују да је дошло вријеме да Србија заврши испред САД и на Мундобаскету у Кини освоји титулу првака свијета. Послије САД имамо најбољи тим, сматра Бјелица. Не треба се задовољавати сребром, додаје Богдановић.
Бјелица и Богдановић (фото: Royal Pain) -
Бјелица и Богдановић (фото: Royal Pain)

Србија је на претходном Европском и Свјетском првенству, као и на Олимпијским играма, освајала сребро, а баш су Американци били бољи у финалима у Шпанији и Рио де Жанеиру.

- Могу са поносом да кажем да, како сада ствари стоје, послије САД имамо најбољи тим. Није то сад оно "е ако не направимо резултат, не освојиш злато сребро или бронзу или испаднеш у првом кругу, е сад ви сте најгори". На папиру, коначно је дошло то наше вријеме да имамо најбољу репрезентацију - поручио је Бјелица.

Бјелица, који је због повреде пропустио континентални шампионат прије двије године, са нестрпљењем чека турнир у Кини.

- Треба доста ствари да се поклопи да би се направио успјех, да сада не улазимо дубље... Драго ми што ћу опет бити дио репрезентације и што коначно уживам у кошарци.

Његов саиграч из Кингса Богдан Богдановић такође је велики оптимиста пред планетарни шампионат.

- Претходних година нашим играма изградили смо резултат и надам се да ћемо остати на том високом нивоу, али ако будемо у могућности да направимо и шампионски резултат, за памћење, покушаћемо да урадимо. До сада је било успјешно, али ипак не треба се задовољавати сребром. Да завршимо сезону здрави, да будемо жељни, гладни успејха и биће све у реду - закључује Богдановић.

Жријеб за Свјетско првенство у Кини, које се игра од 31. августа до 15. септембра, на програму је у суботу, а Србија се налази у првом шеширу.