latinica  ћирилица
15/03/2019 |  09:27 ⇒ 09:29 | Аутор: СРНА

Наредних дана умјерено до претежно облачно

У Републици Српској наредних дана очекује се углавном умјерено до претежно облачно вријеме.
Јагорчевина - Фото: РТРС
ЈагорчевинаФото: РТРС

Према прогнози метеоролога, сутра ујутро биће умјерно до претежно облачно са условима за краткотрајну кишу на сјеверу, током дана промјенљиво облачно са краћим сунчаним интервалима, суво и топлије, на истоку могућа мјестимично краткотрајна киша.

Вјетар ће бити слаб до умјерен јужни и југозападни, током дана у благом појачању.

Јутарња температура ваздуха од два до осам, на планинама око нула степени Целзијусових, а највиша дневна од 14 до 20, на југу и сјеверу понегдје до 22, на планинама до 10 степени.

У недјељу, 17. марта, ујутру мало до умјерено облачно, на сјеверу претежно ведро. Током дана ведро и сунчано. Минимална температура ваздуха од три до 10, највиша дневна од 15 до 21, на југу и сјеверу понегдје до 24, на планинама до 12 степени Целзијусових.

У понедјељак, 18. марта, ујутру мало до умјерено облачно, на истоку ведро. Од поднева на крајњем сјеверозападу и југу наоблачење са условима за пљускове. Крајем дана на сјеверу и сјеверозападу са кишом, наведено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Минимална температура од три до 10. Највиша дневна од 16 до 20, понегдје на сјеверу и степен, два више, на планинама до 13 степени.

У уторак, 19. марта, ујутру облачно са кишом на сјеверозападу, дијелом сјеверу и на планинама у централним крајевима. Током дана ширење падавинске зоне даље на исток, уз могућу сусњежицу на планинама. У Херцеговини облачно и суво.

Минимална температура ваздуха од два до седам, а највиша дневна од три до осам, на југу до 14 степени.