latinica  ћирилица
15/03/2019 |  11:14 ⇒ 12:55 | Аутор: СРНА

Пронађено оружје, муниција, дрога и ухапшено 15 лица

На подручју Тузланског кантона ухапшено је 15 лица због сумње да су починили кривична дјела недозвољено држање оружја, посједовање и омогућавање уживања опојних дрога, насилничко понашање и крађе, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона.

Прије хапшења извршено је више претреса на подручју Тузле, Лукавца, Грачанице, Живиница, Сребреника и Градачца.

У претресима је пронађена аутоматска пушка, ловачка пушка, ваздушна пушка, пиштољ муниција, два бајонета, плазма, лаптоп, мобилни телефон, двије СИМ картице, већа количина дроге "канабис сатива", те пакетићи од пвц фолија у којима се налазила дрога "спид", "кокаин", као и 18 сјеменки индијске конопље, три дигиталне ваге и други предмети.

Претреси су извршени у складу са оперативним планом у борби против кривичних дјела имовинских деликата, злоупотребе наркотичких средстава и недозвољеног држања оружја и муниције.

Ухапшена су лица чији су иницијали А.Х. /30/ и К.Н. /25/, оба из Грачанице, Е.Ф. /34/ из Тузле, М.К. /39/ из Сребреника, А.Х. из Живиница, Е.Б. /28/ из Тузле, Е.Б. /24/ из Градачца, А.М. /28/ из Тузле, М.С. /24/ из Добоја, А.Х. /37/ из Тузле, М.Б. /23/ из Тузле, И.П. /40/ из Лукавца, А.И. /28/ из Грачанице, М.И. /26/ из Градачца и А.К. /26/ из Тузле