latinica  ћирилица
15/03/2019 |  12:24 ⇒ 19:02 | Аутор: СРНА

Тарант планирао убиство и Ангеле Меркел

Нападач из Аустралије Брентон Тарант, који је преузео одговорност за нападе на џамије на Новом Зеланду, позвао је у свом манифесту на убиство политичара који су "непријатељи" европских земаља, а на врху листе је њемачки канцелар Ангела Меркел.
Брентон Тарант (Фото: www.facebook.com) -
Брентон Тарант (Фото: www.facebook.com)

Он је изнио листу "непријатеља високог ранга", укључујући Меркелову, турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана и градоначелника Лондона Садика Кана.

Тарант је описао Меркелову као "мајку свих антибијелих и антигерманских ствари на свијету", оптуживши је да је "расно очистила Европу од Европљана".

Описујући турског предсједника Ердогана, Тарант је навео да је "вођа највеће исламске групе унутар Европе", те да га је потребно уклонити "да би се елиминисао главни непријатељ Русије и ослабио НАТО".

Говорећи о градоначелнику Лондона, он је рекао да је Кан "пакистански муслимански освајач" јер "жели етнички да замијени британски народ у Уједињеном Краљевству".

Према његовом манифесту, може се закључити да своје идеје заснива на идеологији о супремацији бијелаца, али уједно подржава и еко-фашизам. То је радикална идеологија која спаја фашизам и екологију, наводи Спутњик.