latinica  ћирилица
15/03/2019 |  15:13 | Аутор: СРНА

Мандић и Кнежевић у наставку процеса браниће се сами

Лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић, оптужени за покушај тероризма пред Вишим судом у Подгорици, поручили су да ће се сами бранити у наставку главног претреса и да њихови браниоци неће учествовати у поступку, у коме је изношење завршне ријечи заказано за уторак, 19. март.
Мандић и Кнежевић (Фото: pinkm.me) -
Мандић и Кнежевић (Фото: pinkm.me)

- Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић најавио је осуђујуће пресуде у монтираном судском процесу `државни удар`, али ми не желимо да више у томе учествују наши адвокати, ми се бавимо политиком, и преузимамо одговорност за даљи дио судског процеса, као што преузимамо одговорност за даља дешавања у Црној Гори - рекао је Мандић на ванредној конференцији за новинаре.

Мандић је захвалио адвокатском тиму, за који је рекао да им је "помогао да раскринкају једну лажну оптужницу и монтирани политички процес".

- Кнежевић, ја и Михаило Чађеновић наставићемо одбрану онако како смо ми процијенили, бранићемо се сами, додатно ћемо раскринкати овај процес - истакао је Мандић, напомињући да то не значи да отказују пуномоћ својим адвокатима.

Према његовим ријечима, јавност "зна да је читав процес монтиран".

- Ми знамо каква је и одлука што се тиче Вијећа које је састављено тако како је састављено. Да су жељели да укључе у доказни поступак и онај најважнији доказ који /свједока сарадника/ Сашу Синђелића представља у правом свјетлу, не би било потребе за завршним ријечима - навео је Мандић.

Оптужени члан Предсједништва ДФ-а Милан Кнежевић за случај "државни удар" је рекао да је то што је урадила судија Мугоша са судским вијећем у протекла два дана бјекство од истине.

Према његовим ријечима, Мугоша одлично зна да је Синђелић сниман у складу са законом, и зато не жели да уврсти снимак као доказ "јер онда не би било завршне ријечи".

- Ми смо донијели одлуку, заједно са нашим адвокатима, да они не учествују у овој фарси која је у потпуности разбијена - додао је Кнежевић.