latinica  ћирилица
15/03/2019 |  17:24 ⇒ 17:39 | Аутор: СРНА

Институције Српске имају веома добру сарадњу са Палама

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да институције Српске имају веома добру сарадњу са општином Пале и да ће планирани пројекти о којим га је упознао начелник Бошко Југовић сигурно добити подршку.

- Ово је локална заједница која је готово удвостручила број становника и вјерујемо да је и то дало допринос њеном развоју - рекао је Чубриловић.

Чубриловић је изразио наду да ће општина Пале, осим факултета које има, добити још неке институције, попут судова који су неопходни како становници не би морали да иду 40 километара ради рјешавања најелементарнијих послова.

Он је нагласио да се Народна скупштина труди да законским рјешењима допринесе ефикасности развоја локалних заједница и њиховом функционисању.

Југовић је истакао да је на данашњем састанку сагледан однос локалне управе, односно Скупштине општине Пале и Народне скупштине Републике Српске, те да је локално руководство упознато о законима који се у овом тренутку доносе у парламенту Српске, а који су важни за локалну заједницу.

- Разговарали смо о конкретним пројектима за које ћемо добити пуну подршку, а ријеч је о капиталним пројектима изградње зграда општине и Полицијске управе Источно Сарајево, о измјештању Топлане, као и о проширењу обданишта - навео је Југовић.

Састанку је присуствовао и предсједник Скупштине општине Пале Синиша Ласица.