latinica  ћирилица
18/03/2019 |  15:19 ⇒ 15:27 | Аутор: СРНА

Ујић: Настављен тренд повећања броја миграната

Директор Службе за послове са странцима Слободан Ујић изјавио је данас да је број миграната у прошлој години драстично повећан и да је предмет рада Службе било близу 25.000 миграната, те да је ове године настављен тренд повећања у односу на исти период лани.
Сарајево: Ујић и Дорфер - Фото: СРНА
Сарајево: Ујић и ДорферФото: СРНА

Ујић је, на састанку са командантом мировних снага Еуфора у БиХ генерал-мајором Мартином Дорфером, који је посјетио сједиште Службе за послове са странцима, нагласио потребу додатног јачања сарадње Еуфора и Службе по питању повећаног прилива миграната.

Дорфер је нагласио да Еуфор пажљиво прати дешавања у вези са повећаним приливом миграната и препознаје улогу Службе за послове са странцима у обезбјеђењу стабилног окружења у БиХ, саопштено је из ове службе.

Он је изразио бојазан да ће доласком повољнијих временских прилика број миграната у БиХ бити додатно повећан и истакао спремност да подржи Службу у складу са мандатом мировних снага у условима повећаног прилива миграната, ради одржавања безбједног и стабилног окружења у БиХ.

Саговорници су се сагласили да питање миграната није само проблем БиХ, него свих земаља у региону, али и држава ЕУ, те да само заједничко дјеловање свих земаља на балканској рути може дати адекватан одговор на мигрантску кризу.