latinica  ћирилица
19/03/2019 |  16:09 | Аутор: СРНА

Митровић: Позив за јавно праћење пресуде - понижење за српске жртве рата

Представници Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила неће сутра у Сарајеву присуствовати јавном праћењу изрицања другостепене пресуде у Хагу првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу јер то представља понижење за српске жртве рата, изјавио је предсједник ове организације Недељко Митровић.
Недељко Митровић - Фото: СРНА
Недељко МитровићФото: СРНА

Митровић је рекао да позив за јавно праћење изрицања другостепене пресуде Караџићу, који су Републичкој организацији упутили град Сарајево и Информативни центар о Хашком трибуналу у Сарајеву, представља понижење за српске жртве рата јер га шаљу управо они који спроводе дискриминацију према жртвама српског народа.

- Крајње је неприхватљиво да ми тамо присуствујемо и аплаудирамо, а немамо никакве прилике да утичемо на другостепену пресуду Караџићу, као ни на првостепену - додао је Митровић.

Другостепена пресуда Караџићу биће изречена сутра пред Међународним резидуалним механизмом за кривичне судове у Хагу.

Ова пресуда биће изречена након што су размотрене жалбе одбране и тужилаштва на првостепену одлуку, којом га је 2016. године Хашки трибунал осудио на 40 година затвора.