latinica  ћирилица
21/03/2019 |  11:26 | Аутор: СРНА

Бијељина: Повећан прилив миграната, 508 од почетка године

На подручју Полицијске управе Бијељина повећан је прилив илегалних миграната, а само у фебруару евидентирано их је 168, изјавио је начелник ове управе Жарко Ћосић.
Мигранти Бијељина - Фото: РТРС
Мигранти БијељинаФото: РТРС

- Од почетка године до данас на подручје наше управе евидентирано је 508 илегалних миграната", рекао је Ћосић на конференцији за новинаре и додао да нема евидентираних кривичних дјела ни прекршаја које су починили мигранти.

Говорећи о резултатима рада у фебруару на подручју Полицијске управе Бијељина, Ћосић је навео да је евидентирано смањење броја кривичних дјела за 27 одсто у односу на упоредни период протекле године.

- Укупно стање на овом подручју у фебруару је задовољавајуће. Евидентирано је 67 кривичних дјела, од којих се 61 односи на општи криминалитет, једно на привредни криминалитет, четири кривична дјела злоупотребе дроге, те једно против безбједности јавног саобраћаја - рекао је Ћосић.

Он је навео да је за око 23 одсто евидентирано мање нарушавања јавног реда и мира, док је за 50 одсто смањен број малољетних починилаца прекршаја.

- Оно што бих посебно издвојио је стање безбједности саобраћаја, константно присуство полиције на улицама, као и акције које су се односиле и на алкохол и брзину вожње, довеле су до резултата да на овом подручју нисмо имали саобраћајних несрећа са смртним посљедицама, а евидентирали смо једну саобраћајну незгоду са тешким повредама - каже Ћосић.

Инспектор за безбједност саобраћаја у Полицијској управи Бијељина Раденко Кнежевић рекао је да је у фебруару евидентирана једна саобраћајна незгода са тешким повредама, 13 са лаким повредама, а 48 са материјалном штетом.

Он је најавио да би у наредном периоду требало на појединим дионицама магистралних путева додатно ограничити брзину.

Кнежевић каже да је једницима локалне самоуправе упућен захтјев за формирање комисије за постављање саобраћајне сигнализације и опреме пута у складу са Законом о јавним путевима са циљем да се додатно ограничи брзина на локалним путевима.

Начелник Сектора полиције Полицијске управе Бијељина Стјепан Терзић рекао је да је у фебруару стање јавног реда и мира било задовољавајуће.

- Евидентиран укупно 31 случај нарушавања јавног реда и мира у којима је почињено 49 прекршаја, што је за 23 одсто мање него у фебруару прошле године - рекао је Терзић.