latinica  ћирилица
22/03/2019 |  12:07 | Аутор: СРНА

М.Град: У фебруару евидентирана 44 мигранта

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Мркоњић Град у фебруару су евидентирана 44 мигранта, а полиција преузима низ превентивних и оперативних мјера и радњи да би се ова појава држала под контролом, рекао је данас замјеник начелника Управе Бранислав Караулац.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

Караулац је на данашњој конференцији за новинаре нагласио да је стање безбједности на овом подручју задовољавајуће, те навео да је фебруару евидентирано 13 кривичних дјела, што је на истом нивоу као и претходне године.

- Коефицијент укупне расвијетљености свих кривичних дјела износи 84,61 одсто, а коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу је 71,43 одсто - додао је Караулац.

У фебруару су се, како је рекао, догодиле 23 саобраћајне незгоде, што је више за 12 у односу на упоредни период.

- У посматраном периоду није било погинулих, ни тешко повријеђених лица, лакше је повријеђено пет лица, што је више за два у односу на упоредни период - навео је Караулац.

У фебруару је на подручју које оперативно покрива ова управа евидентирано 12 случајева нарушавања јавног реда и мира, што је за једно мање него у упоредном периоду.