latinica  ћирилица
26/03/2019 |  13:55 ⇒ 14:02 | Аутор: СРНА

Спријечено кријумчарење 17 илегалних миграната

Припадници Јединице граничне полиције Требиње спријечили су на граничном појасу на подручју Гацка кријумчарење 17 лица афро-азијског поријекла из Црне Горе у БиХ.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

Једна група миграната откривена је приликом контроле аутомобила "голф" и "ауди" регистарских ознака БиХ, док је друга група уочена надзором границе на том подручју, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Према налогу тужиоца Тужилаштва БиХ, због постојања основа сумње да су починили кривично дјело кријумчарење људи ухапшени су возачи ових аутомобила чији су иницијали А.С. /27/ и Е.К. /44/.

Возило и други доказни материјали, који су откривени јуче, привремено су одузети, а извјештај о почињеном кривичном дјелу биће достављен Тужилаштву БиХ.

Илегални мигранти нису посједовали идентификационе документе, а у разговору с службеницима Граничне полиције изјавили су да долазе из Ирака, након чега су предати припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даље поступање.

Службеници Јединице граничне полиције Зворник, спријечили су данас на подручју граничног појаса овог града кријумчарење 12 јагњади из Србије у БиХ.

У везу с овим догађајем доводе се двојица држављана БиХ против којих ће Тужилаштву БиХ бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу. У току је даљи рад на овом случају.

На Граничном прелазу Орашје данас је ухапшен држављанин БиХ чији су иницијали С.Б. /30/ јер је провјерама утврђено да је за њим Федерална управа полиције расписала потрагу због кривичног дјела превара.