latinica  ћирилица
29/03/2019 |  16:21 ⇒ 21:07 | Аутор: РТРС

Компанији БСИ признање Привредне коморе Српске

Привредна комора Републике Српске додијелила је, у оквиру 16. традиционалне манифестације "Избор најуспјешнијих у привреди Републике Српске за 2018. годину", признања у категорији за "Препознатљив квалитет и развој домаћих производа".

Привредна комора, уз подршку Министарства трговине и туризма Републике Српске, десету годину заредом реализује пројекат промоције домаће производње "Наше је боље", у оквиру којег сваке године бира производе који су заслужили да понесу епитет "Најбоље из Српске".

Вишенамјенски апарат за наплату паркинга, који пружа и могућност допуне кредита за мобилне телефоне, мапу града, мапу општине и простор за оглашавање, компанији БСИ из Прњавора донио је једно од десет признања за препознатљив квалитет домаћих производа.

Комлетан пројекат, од идеје, преко израде дијелова, као и самог стављања у функцију апарата рађен је у Прњавору, гдје је, уз подршку локалне управе, постављен први уређај.

- Ријеч је о једном иновативном пројекту каквог немате у Европи. Када један такав пројекат представим начелнику, тешко је вјеровати да једна мала фирма може то успјети. Међутим, успјели смо и сада настављамо даље - истиче Владислав Кнежевић, директор компаније БСИ Прњавор.

У компанији кажу да већ раде на додатном развоју овог производа, за који већ постоје интересовања и из других општина у Српској. А да је управо развој ИТ сектора велика развојна шанса, поручују из привредне коморе.

- Изражавам задовољство јер је управо у тој области велики број младих људи и мислим да ће иста тек доживјети експанзију - рекао је Перо Ћорић, директор Привредне коморе Републике Српске.

Увођење нових технологија у све области производње у Српској циљ је и Владе Републике Српске, јер ће, кажу, само на тај начин домаћа предузећа повећати међународну конкуретност.

Вјекослав Петричевић, министар привреде и предузетништва Републике Српске истакао је да ће ресорно министарство субвенционисати привреднике и компаније који се одлуче да инвестирају у нове технологије.

Осим прњаворског предузећа БСИ, признања за квалитет производа добило је још девет компанија из Српске.

Они су најбољи доказ да је и у Српској могуће производити квалитетне и међународно признате производе, поручено је са додјеле.