latinica  ћирилица
29/03/2019 |  22:56 ⇒ 23:11 | Аутор: РТРС

Војска Црне Горе славила 10 година чланства Албаније у НАТО

Након учешћа припадника Војске Црне Горе на прослави хрватске војно-полицијске акције "Олуја", припадници црногорске Почасне гарде учествовали су на свечаности поводом десетогодишњице чланства Албаније у НАТО, пише портал ИН4С.
Припадници ВЦГ на дефилеу у Тирани (Фото: in4s.net) -
Припадници ВЦГ на дефилеу у Тирани (Фото: in4s.net)

Како су навели из црногорског Министарства одбране, тим поводом, уприличен је свечани дефиле албанских Оружаних снага на Тргу Мајке Терезе, уз присуство носилаца застава свих земаља чланица НАТО, међу којима и три припадника Почасне гарде Војске Црне Горе.

"Свечаности" је присуствовао и државни секретар Министарства одбране Црне Горе Слободан Филиповић.

- Учешће државног секретара Филиповића још један је у низу показатеља садржајних и интензивниих односа Црне Горе и Републике Албаније, које ће као земље савезнице наставити да промовишу очување мира и стабилности, како у региону, тако и шире, залажући се за активно спровођење НАТО политике отворених врата - саопштено је из Министарства, преноси портал ИНС4.

Подсјећамо, албански премијер Еди Рама поручио је на церемонији обиљежавања десете годишњице чланства Албаније у НАТО, да је укључивање самопроглашеног Косова у Алијансу неопходно, те да ће представљати "додатни капитал за тај војни савез у преузимању потпуне безбједносне контроле".