latinica  ћирилица
04/04/2019 |  11:16 ⇒ 11:16 | Аутор: СРНА

Михајловић: За заједничке граничне прелазе

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић рекла је данас да је за Србију и све земље у региону од велике важности стварање заједничких граничних прелаза како би проток људи и робе текао без чекања на граници.
Зорана Михајловић - Фото: ТАНЈУГ
Зорана МихајловићФото: ТАНЈУГ

Михајловићева је напоменула да Србија разговара са сусједима о отварању интегрисаних граничних прелаза јер је, како је нагласила, то рјешење за дуга чекања на граници.

- Са БиХ, Северном Македонијом и Црном Гором градимо по један гранични прелаз, међутим, проблем су земље ЕУ које имају своје процедуре, али мислим да ћемо успети и са Бугарском и Румунијом да се договоримо - навела је Михајловићева.

Она је истакла да је недопустиво да теретна возила чекају на границама и по 11 часова и додала да ће Србија организовати састанак са министрима саобраћаја и полиције из региона како би овај проблем био ријешен, саопштено је из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије.

Михајловићева је рекла да су лани кроз Србију прошла 54 милиона аутомобила, те да се до краја године очекује 60 милиона, што је 20 милиона више него прије неколико година.