latinica  ћирилица
09/04/2019 |  18:36 ⇒ 21:39 | Аутор: СРНА

Појачана контрола миграната на станицама

Директор Службе за послове са странцима Слободан Ујић изјавио је за Срну да од вечерас почиње оперативна акција у оквиру које ће инспектори ове службе на терену вршити појачану контролу миграната који покушавају ући у воз према Унско-санском кантону, с циљем провјере да ли су регистровани и од њих узети биометријски подаци.
Мигранти (архив) - Фото: РТРС
Мигранти (архив)Фото: РТРС

- Желимо да помогнемо да, ради безбједности грађана у Унско-сански кантон, не долазе лица која нису биометријски обрађена. Треба да се узму биометријски подаци тих лица и да се региструју, након чега их можемо усмјерити на привремене прихватне центре гдје има мјеста - рекао је Ујић.

Он је нагласио да инспектори Службе за послове са странцима не могу ускратити слободу кретања мигрантима у БиХ.

- Од вечерас спроводимо мјере легитимисања да би илегалне мигранте који покушавају ући у воз према Унско-санском кантону у потпуности исконтролисати и сви који не буду били пријављени биће узети биометријски подаци и пријављени Служби за послове са странцима - појаснио је Ујић.

Он је навео да ће инспектори спроводити мјере појачане контроле мигранта на аутобуским и жељезничким станицама у мјестима у којима имају директне линије према Бихаћу.

- Из Требиња и Бијељине нема директне линије према Бихаћу - додао је Ујић.