latinica  ћирилица
11/04/2019 |  18:29 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Позив за подношење захтјева за стамбено збрињавање породица погинулих и РВИ

Јавни позив за подношење захтјева за стамбено збрињавање породица погинулих бораца и ратних војних инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Српске биће отворен од 1. до 31. маја. Предсједништво Борачке организације Српске апеловало је на све из ове популације, који нису ријешили стамбено питање да се пријаве у року.

БОРС је усвојио и закључке о борачкој проблематици, које ће предочити премијеру Радовану Вишковићу, на састанку који би требало да буде одржан до 20. маја.

76 станова ове године биће подијељено ратним војним инвалидима и породицама погинулих бораца, поручио је ресорни министар. Влада ове године није планирала издвајање средстава за изградњу нових стамбених јединица за ову популацију.

У ресорном министарству апелују да се на вријеме пријаве на јавни позив.

- Могу се у својим локалним заједницама обратити Борачким организацијама, имају уредбу и све информације које су им потребне за овај јавни позив - каже Душко Милуновић, министар рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске.

Тачан број незбринутих ратних војних инвалида и породица погинулих бораца нико не зна.

О броју, поручују у Борачкој организацији, незахвално је говорити, али се надају да ће бити познат по окончању јавног позива.

- Имамо представу али се показало као нетачан податак када смо снимали стање, пријавили су се и они који по критеријумима не испуњавају услове. Конкурс ће показати колико је заиста стамбено незбринутих лица - рекао је Душко Вукотић, предсједник Предсједништва БОРС-а.

И у ресорном министарству очекују да ће до краја ове године имати јасну слику о броју оних којима је потребан кров над главом.

У Савезу ратних војних инвалида процјењују да је око 1.000 ратних војних инвалида од прве до четврте категорије и породица погинулих бораца стамбено незбринуто.