latinica  ћирилица
12/04/2019 |  18:45 | Аутор: СРНА

Звиздић: Рјешавати отворена питања са Хрватском

Предсједавајући Савјета министара у техничком мандату Денис Звиздић навео је, током разговора у Дубровнику са предсједником Владе Хрватске Андрејем Пленковићем, да су односи двије земље веома добри и пријатељски, али да постоје области у којима је потребно показати више политичке воље да би питања била ријешена на обострано задовољство и релаксирани односи у региону.

Током разговора о билатералној и регионалној сарадњи са Пленковићем, који је домаћин самита представника земаља централне и источне Европе и Кине "16 плус један", Звиздић је као позитиван примјер који треба слиједити навео рјешавање питања границе између БиХ и Црне Горе.

Он је нагласио да земље региона морају квалитетније сарађивати да би боље био кориштен потенцијал и прилике које отвара иницијатива "Један појас-Један пут", ради унапређења комуникацијске инфраструктуре и убрзања економског развоја.

Звиздић је истакао да је БиХ опредијељена за јачање добросусједских односа поштујући сва правила домаћег, међународног права и суверенитета својих сусједа, саопштено је из Савјета министара.

Звиздић је захвалио Пленковићу и Влади Хрватске за срдачну добродошлицу и изузетну организацију овогодишњег Самита у Дубровнику.