latinica  ћирилица
12/04/2019 |  20:11 | Аутор: РТРС

Талић: Сутурлија као нова туристичко-спортско рекреативна дестинација

Сутурлија би ускоро могла постати нова туристичко-спортско рекреативна дестинација са свим пратећим садржајима неопходним за развој локалног туризма, закључак је радног састанка који је организовао предсједник Полиграфа Зоран Талић са стручњацима из области просторног планирања и урбанизма.
Зоран Талић - Фото: РТРС
Зоран ТалићФото: РТРС

Талић каже да је визија да кањон Сутурлије, који је само два километра удаљен од центра града, претворимо у омиљено окупљалиште грађана и туриста.

- Идеја је да направимо љепши амбијент и да та дестинација буде приступачна свим љубитељима природе. С тим циљем у наредном периоду упутићу приједлог за утврђивање зонинг плана надлежнима како би тај локалитет претворили у један сасвим нови спортско-рекреативно туристички центар на подручју Бањалуке - рекао је он.

Горан Димитрић, стручњак из области просторног планирања и урбанизма каже да Сутурлија, као нови пројекат у циљу развијања туристичке понуде града, свакако има потенцијал да привуче још више туриста у Бањалуку.

- На позив господина Талића, формирали смо тим стручњака са жељом да направимо најадекватнији амбијент на локалитету Сутурлије како би га претворили у нову спортско-рекреативну дестинацију - наводи он.

Говорећи о потенцијалима Сутурлије, са састанка је напоменуто да је у обухвату будуће туристичко-рекреативне дестинације, неопходно сачувати постојеће потенцијале као што су пењалишта са одређеним бројем смјерова, али и направити нове садржаје за све посјетиоце.

Између осталог, са састанка је закључено да будућа туристичка дестинација носи епитет Парк природе Сутурлија.