latinica  ћирилица
13/04/2019 |  08:24 ⇒ 08:25 | Аутор: СРНА

Српска добија новог шампиона у одбојци

У Фочи овог викенда, у сусрету између "Маглића" и "Љубиња", пада одлука о шампиону Републике Српске у мушкој одбојци.

Први меч финала плеј-офа Прве лиге Српске, одигран у Љубињу, припао је домаћину, а уколико у реваншу, који се игра вечерас у Фочи, тријумфује "Маглић", мајсторица би се играла сутра, такође, у фочанском храму спорта.

Пред одлучујући окршај, још је неизвјесно да ли ће наступити један од најбољих играча "Маглића" Милан Матовић, који је у првом мечу у Љубињу повриједио лист лијеве ноге, али без обзира да ли ће бити комплетни, домаћи играчи, који су прије двије године били прваци Српске, вјерују да уз подршку са трибина могу вратити шампионски пехар у Фочу.

Капитен "Маглића" Драган Матовић каже да ће бити тешко надомјестити изостанак Милана Матовића, у случају да не буде могао да игра, али да ће остали играчи дати максимум, како би изборили мајсторицу.

"Његова повреда, која се догодила у трећем сету првог меча, до када је игра била прилично изједначена, заиста нас је пореметила, не толико физички, колико у нашим главама јер је он и раније имао тешку повреду Ахилове тетиве и препали смо се да се повреда није повратила", прича Матовић.

Он је увјерен да ће побиједити екипа која буде имала бољи сервис и пријем.

- "Љубиње" нас је у првом мечу изненадило агресивним тактичним и техничким флот сервисом. Ми ћемо морати појачати наш сервис, да покушамо да искључимо њихов напад кроз средину и да их упасивимо спајањем блока у зонама два, четири и један - каже Матовић.

У лигашком дијелу такмичења "Љубиње" је оба пута било боље од "Маглића", али су Фочаци у полуфиналу плеј-офа, у којем су надиграли првопласирану "Дрину" из Зворника, од које су, такође, током сезоне оба пута поражени, показали да то ништа не мора да значи.

Матовић је позвао навијаче да буду не само њихов седми, већ и осми играч.

- Наша дворана је предност, имамо шансу и даћемо максимум да освојимо титулу - рекао је капитен "Маглића".

Други финални меч плеј-офа између "Маглића" и "Љубиња" игра се у Градској дворани у Фочи у 19.00 часова, а евентуална мајсторица сутра у 14.00 часова.