latinica  ћирилица
13/04/2019 |  12:28 ⇒ 21:42 | Аутор: СРНА

Почела Трећа дигитал-маркетинг конференција "Конверзија"

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић рекао је данас да је дигитални маркетинг изузетно значајан због чега у Влади Српске постоји занитересованост за ту тему, будући да дигиталне маркетинг платформе пружају нове могућности промовисања Српске и њених потенцијала.
Дигитални маркетинг - Фото: РТРС
Дигитални маркетингФото: РТРС

- Постоји много потенцијала Српске које недовољно промовишемо, а што би требало. Сада имамо прилику да уз помоћ нових технологија и дигиталних платформи то радимо - рекао је Рајчевић новинарима у Бањалуци, присуствујући отварању дводневне 3. Регионалне дигитал-маркетинг конференције "Конверзија".

Рајчевић је додао да је ова конференција значајна јер ће се на њој чути доста квалитетних предавања и мишљења, како би у Влади Српске добили нова искуства и стратегије које могу искористити у свакодневном послу.

Он је нагласио да посебну тему чини употреба дигиталног маркетинга од стране пословне заједнице Српске, истичући да ће он то што више подстицати кроз разговоре са Привредном комором и Унијом удружења послодаваца Српске, како би добили нове смјернице за промоцију властитих производа и тиме проширили пословање и ван границе.

Према његовим ријечима, дигитлани маркетниг је један од битнијих дјелова ИТ технологија, с обзиром да се глобално тржиште дигиталног маркетинга процјењује на око 100 милијарди долара и да је то једна од нових бранши у индустрији.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да град подржава овакве догађаје, јер Бањалука жели да буде регионални центар.

- Ако говоримо о модерним временима, онда морамо говорити и о савременим технологијама, дигиталној трансформацији и ИТ технологијама, а Бањалука има све предуслове да буде ИТ центар - навео је Радојичић.

Радојичић је подсјетио да је Стратегијом развоја града дефинисано да Бањалука жели да буде паметни град, као и да то подразумијева низ модерних апликација у саобраћају, администрацији и разним видовима комуналних услуга, што представља дугорочни посао трансформације, односно конверзије града.

Конференција је окупила више од 400 учесника и 26 стручњака из области дигиталног маркетинга, с циљем размјене и упознавања стручног знања и искустава, уз проактивно умрежавање свих учесника.