latinica  ћирилица
13/04/2019 |  18:39 ⇒ 18:42 | Аутор: СРНА

Бањалука: Отворен јубиларни 10. пливачки митинг

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић отворио је вечерас 10. Међународни пливачки митинг "22. април" на којем је учешће узело 420 такмичара из девет земаља.
Међународни пливачки митинг "22.април" (Фото:gubanjaluka) - Фото: Facebook
Међународни пливачки митинг "22.април" (Фото:gubanjaluka)Фото: Facebook

Радојичић је новинарима након отварања рекао да се ова манифестација организује поводом 22. априла - Дана града Бањалуке, истичући да је у протеклих десет година више од 5.000 пливача наступило на овом митингу, што је веома битно за репутацију града.

Он је истакао да овогодишњи пливачки митинг има свој значај и у томе што ће пливачи покушати да испливају потребне норме за предстојеће Олимпијске игре и Свјетско првенство.

Радојичић је изразио наду да ће Бањалука и на наредним Олимпијским играма имати представнике, подсјетивши да је на прошлим у Рио де Женеиру то био Михајло Чепркало.

Виши стручни сарадник у Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске Оливер Гачић нагласио је да је овај спортски догађај прије више година проглашен за манифестацију од значаја за Републику Српску и да ће и даље имати сву помоћ овог министарства.

Организатор митинга је Пливачки клуб "22. април", а такмичари су из БиХ, Србије, Словеније, Хрватске, Сјеверне Македоније, Грчке, Аустрије, Мађарске и Грузије.