latinica  ћирилица
14/04/2019 |  11:37 | Аутор: Б92

Роман Абрамович дефинитивно продаје Челси?

Челси је до сада ушао у преговоре са три потенцијална купца акција клуба, преносе острвски медији.

Вјерује се да су за клуб који се процјењује на 2,5 милијарди фунти поред најбогатијег Британца Џима Ретклифа заинтересоване и једна групација из САД као и једна из Азије.

Без обзира што је директор "плаваца" Брус Бек недавно поручио да је власник Роман Абрамович и даље одан клубу иако се не појављује на утакмицама, вјерује се да су одређени преговори обављени.

Руски милијардер није био на утакмици Челсија још од маја прошле године, када му није одобрена нова виза. Тада је затражио држављанство Израела и преселио се у Тел Авив.

До сада је од 2011. потрошио између једног и три милиона фунти на закуп ложа на Стамфорд бриџу и ово је прва година како то није урадио на старту сезоне.

Медији у Британији преносе и да компанија "Оуквел Капитал", која посредује при куповини клубова, тврди да је повећано интересовање потенцијалних инвеститора за енглеске клубове, посебно у САД и Азији, одакле има и оних који желе акције Челсија.

- Постоји јако интерсовање за клубове Премијер лиге из Азије и САД. Уговори о ТВ правима су астрономски, очекује се да ће бити све уноснији наредних године, а приходи клубова су у порасту - изјавио је директор "Оуквел Капитала", Даг Хармер.

За сада , зна се да је Џим Ратклиф послао понуду, али она је далеко испод 2.5 милијарди фунти колико жели Абрамович. Вјерује се да је Британац послије тога усмјерио пажње и на Ницу у Француској, која је тренутно седмопласирана у првенству Француске.

Иначе, Челси вечерас од 17.30 часова у 34. колу Премијер лиге гостује екипи Ливерпила у дербију кола.