latinica  ћирилица
14/04/2019 |  11:51 ⇒ 12:26 | Аутор: РТРС

Руски оркестар "Нижњи Новгорд" одржао концерт у Градишци

Концертом Руског народног оркестра "Нижњи Новгород" започело је обиљежавање Дана Града Градишка, који се одржава 24. априла и Дана побједе над фашизмом 9. маја.

Оркестар који у свом саставу има традиционалне руске трзалачке инструменте, попут балалајке, домбре и клавирске харфе, послије концерта у Банском двору у Бањалуци, одличан утисак оставио је и на публику у Градишци.

- Градишка публика није остала равнодушна на ово чиме смо им се представили, и драго ми је да смо препознатљиви и у Републици Српској - рекао је Виктор Кузњецов, диригент.

Гостовање руског оркестра наставак је сарадње, успостављене прошле године.

- То је била седмица Руске културе у Градишци и ово је само наставак те сарадње и надам се да ће се та сардња наставити и даље како на културно-умјетничком тако и на привредном плану - истакла је Драгана Илић, замјеница градоначелника Градишка.

Наступ у Градишци завршница је Европског фестивала трзалачких инструмената под називом "Вече уз тамбуру". Током три фестивалске вечери, у Бањалуции и Градишци, публици су се представити оркестри из БиХ, Србије, Хрватске, Чешке и Русије.