latinica  ћирилица
14/04/2019 |  14:01 ⇒ 14:02 | Аутор: Б92

Грег Попович тренер са највише НБА побједа

Тренер кошаркаша Сан Антонија Грег Попович ушао је и историјске књиге НБА као тренер са највећим укупним бројем побједа у релуларном дијелу сезоне и плеј-офу.
Грег Поповић (Фото: slamonline.com) -
Грег Поповић (Фото: slamonline.com)

Спарси су као гости у првом мечу плеј-оф серије побиједили Денвер са 101:96, а трофејном стручњаку ово је била 1.413. побједа у каријери.

Он је тако на вјечној листи претекао легендарног Ленија Вилкенса који је остварио 1.412 побједа. На трећем мјесту вјечне листе је Дон Нелсон са 1.410 тријумфа.

Сан Антонио је у плеј-оф ушао са седме позиције на Западу и већ у првој утакмици успио је да начини "брејк" који на крају може бити од кључног значаја за пласман у наредно коло плеј-офа.

Искусни стручњак чини се да не мари за године. Спарси су имали необичну сезону и доста тимских промјена у паузи између двије сезоне. Продали су Каваја Леонарда и Денија Грина у Торонто, добили су Демара Дерозана, потом је Тони Паркер отишао у Шарлот, а легендарни Ману Ђинобили се повукао, међутим, Попович и његов тим се не предају.

Наредни, други дуел између Денвера и Сан Антонија игра се у ноћи између уторка и сриједе у три часа ујутро по централноевропском времену.