latinica  ћирилица
14/04/2019 |  15:15 ⇒ 15:17 | Аутор: СРНА

Исидора Боровчанин освојила сребро у Чачку

Члан Карате клуба "Гласинац" са Сокоца Исидора Боровчанин освојила је сребрну медаљу у катама појединачно у категорији млађих сениора на Међународном карате турниру "Златни појас Чачка" на коме је учестовало више од 1.000 такмичара из 23 државе.
Соколац - Исидора Боровчанин - Фото: СРНА
Соколац - Исидора БоровчанинФото: СРНА

Тренер "Гласинца" Миодраг Боровчанин рекао је Срни да конкуренција у Чачку била тешка, али да је успјела да побиједи такмичарке из Црне Горе, Мађарске и Словачке.

- Изгубила је је у финалу од репрезентативке Србије резултатом 3:2 - рекао је Боровчанин.

Он је истакао да је Исидора показала да је у самом врху карате спорта Српске, те да је ово такмичење било и одличан испит за предстојеће наступе и за Балканско првенство за сениоре у Чачку крајем априла, као и за првенства Републике Српске и БиХ.

Боровчанин је нагласио да ће се Исидора на првенству БиХ половином јуна покушати изборити за репрезентативни статус за првенство свијета које ће бити одржано у октобру у Сантијагу у Чилеу.

"Златни појас Чачка" је највећи и најстарији карате турнир у Европи и налази се у календару Европске карате, у оквиру којег су се јуче такмичили кадети, јуниори, млађи сениори и сениори.

Организатори овог такмичења су Клуб контактних спортова "Борац" из Чачка и Карате федерација Србије.