latinica  ћирилица
15/04/2019 |  08:15 | Аутор: СРНА

Коловози мокри и клизави, а има и магле

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија редовно, по мјестимично мокрим и клизавим коловозима, а у котлинама и дуж ријечних токова, те преко планинских превоја, видљивост је смањена због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз.

На дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека, у мјесту Дабрац, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, због санације одрона.

На магистралном путу Карановац-Црна Ријека у току је санација клизишта, због чега је саобраћај измијењен.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко самог надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

На дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац саобраћа се једном траком, због изградње прикључне саобраћајнице за насеље Залужани.

Због деминирања на радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", општина Брод, биће привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

У току је постављање интелигентних транспортних система на ауто-путу Градишка-Бањалука, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

У току је и изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због радова је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука/Ребровац/-Челинац, а одвија се наизмјенично једном траком.

Режим саобраћања измијењен је и на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош, због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

У току су радови на вијадукту "Бојник" на дионици ауто-пута А-1 Сарајево запад-Сарајево сјевер, гдје ће се до краја априла саобраћати успорено, једном траком.

Саобраћај је обустављен на магистралном путу Нови Травник-Бугојно, због реконструкције моста на улазу у Бугојно. Путничка возила користе алтернативни правац кроз насеља Кула и Кандија, а теретна возила изнад седам тона укупне масе путни правац Травник-Доњи Вакуф-Бугојно.

Због радова у тунелу "Врандук два", на магистралном путу Зеница-Немила, саобраћај се одвија једном траком, наизмјенично. Током дана, због појачане фреквенције возила на овој дионици, формирају се дуже колоне у оба смјера.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Због радова у Хрватској, затворени су гранични прелази Иваница-Горњи Бргат и Нови Град-Двор, а прелазак је омогућен пјешацима и бициклистима.

На граничном прелазу Брчко-Гуња обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе, због безбједносних разлога.

Ауто-мото савез Републике Српске пустио је у рад видео-камере на граничним прелазима Нови Град и Козарска Дубица, чиме је возачима омогућено да се посредством интернет станице www.амс.рс.com или мобилне андроид апликације АМС упознају о стању саобраћаја на тим граничним прелазима.

Возачи сада имају могућност да провјере стање саобраћаја на 10 граничних прелаза - Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.